Když zjistila, že jsem byt převedla na vnučku, dcera za mnou přestala chodit. S touto situací se tak či onak potýkalo mnoho starších lidí. Jsem 76letá žena, která teprve nyní zjistila, že moje dcera je sobecká. Mám dvě děti, syna ve věku 46 let a dceru ve věku 40 let. Syn pracuje v sousedním městě, žije tam s rodinou, daří se mu dobře.

Dcera žije nedaleko ode mne, v sousedním okrese. Měla v životě spoustu problémů - dvě nevydařená manželství, problémy v zaměstnání, nyní je sama a vychovává dítě. Protože jsem vdova, dcera mě často navštěvovala. Povídaly jsme si, chodily jsme spolu na trh. Po jejím nedávném rozvodu jsme spolu každoročně trávily všechny svátky, důvěřovaly jsme si.

Díky tomu jsem jí vždycky pomohla. Starala jsem se o její vnouče, pomáhala jí finančně. Všechno bylo v pořádku až do jedné události. Jednoho večera mi zavolal můj syn Pavel. "Mami, za chvíli budeš zase babičkou. Budeš mít vnučku." - oznámil Pavel s radostí.

Měla jsem velkou radost, dokonce jsem se rozhodla, že začnu znovu plést různé šaty. Pletení mě bavilo, dokud mě nezačaly bolet klouby na rukou. Ale teď jsem se rozhodla, že se pokusím ke svému koníčku vrátit.

Rozhodla jsem se zavolat Eleně, své dceři, jestli by se mnou nechtěla jít na trh a nakoupit přízi, nitě a různé zipy a zapínání na oblečení. Její reakce se mi nelíbila.... Reagovala trochu ostře, když jsem řekla, že chci zase plést. Když se dozvěděla, pro koho se chystám plést oblečení, jednoduše řekla, že nemá čas, a zavěsila.

Vysvětlila jsem si dceřino podivné chování tím, že má problémy v osobním i profesním životě, a stejně se na ni nemohu urazit, protože je to moje dcera a mám ji ráda. Čas však ukázal, že jsem se ve své vlastní dceři mýlila.

Rozhodla jsem se, že svůj byt předám vnučce, takže se to dcera nějak dozvěděla a ještě ten večer za mnou přišla a zazlívala mi, že všechno dělám pro syna a ona je na to sama a já jí ani nepomáhám.

Snažila jsem se jí vysvětlit, že chci na ni přepsat svůj prázdninový byt, protože ona má jedno dítě a Pavel už třetí, takže to teď nemá jednoduché. Ale nebyli jsme schopni se dohodnout. Už 4 měsíce mi nezavolala, nepřijela za mnou, nezvedá mi telefon.

Možná se mýlím, ale teď se ukazuje pravá tvář, protože dřív za mnou chodila a trávila se mnou čas jen kvůli bytu. Jsem smutná a cítím se ublížená," řekla.

Hlavní foto: youtube