Je mi 44 let a mám dvě děti, které vychovávám sama. Dceři je nyní 22 let a synovi 14 let.

Moje dcera byla vždycky rozmarná a náročná vůči sobě i ostatním. Zároveň je to velmi klidná a veselá dívka, která s ostatními vychází velmi dobře. Máme s ní skvělý vztah.

Julie byla od malička velmi krásná dívka, a když dospěla, začala přitahovat pozornost opačného pohlaví. Obdivovatelé jí neustále volali a psali a v domě byly téměř vždy čerstvé květiny. Jak jsem se již zmínila, moje Julie je velmi náladová a vybíravá. Žádný z ctitelů se jí nelíbil.

Když bylo Julii dvacet a situace se nezměnila, začala jsem se dokonce obávat, že se nikdy nevdá. Popravdě řečeno, mezi jejími ctiteli bylo několik slušných chlapů.

Před nedávnem jsem si začala všímat, že se Julie hodně změnila. Celé hodiny telefonovala, vzrušeně chodila a bylo na ní vidět, že je zamilovaná.

- Kdo je ten šťastný kluk? Kdy se s ním budu moci setkat? - Zeptala jsem se své dcery.Řekla, že ještě není ten správný čas a že čeká na správnou chvíli, ale že ten kluk je moc hezký.

Zatímco dceřiny předchozí nápadníky jsem alespoň poznávala a občas jsem viděla, jak ji někdo doprovází domů, o tomto chlapci jsem nevěděla nic. Párkrát jsem ho viděla přes okno, když dceru vezl domů autem, ale nevystupoval, takže jsem ho neviděla.

Byla jsem strašně zvědavá, a tak jsem dceři řekla, že bych se s ním ráda seznámila. K mému překvapení dcera řekla, že ještě není ten správný čas, že je jiný. To mou zvědavost ještě více podnítilo.

Blížily se moje narozeniny a já jsem dceři navrhla, aby pozvala i svého přítele. Nejdřív nechtěla, ale pak souhlasila.

Nechtěla jsem pořádat velkou oslavu, pozvala jsem jen své dva nejbližší přátele. Seděli jsme v kuchyni, čekali na Julii a jejího přítele, smáli se a přemýšleli, jak vypadá a proč je tak neobvyklý. Když vešla Julia se svým milým, v místnosti se na pár vteřin rozhostilo trapné ticho.

Pavel, Juliin milý, byl zhruba stejně starý jako já. Ano, byl to dobře vychovaný a elegantní muž, přinesl mi krásnou kytici květin a bonboniéru, začal mi vyprávět nejrůznější historky a žertovat, ale já jsem cítila vnitřní neklid.

Byl dost starý na to, aby byl otcem mé dcery! Byl v mém věku! Za chvíli mu mělo být 46 let! Proč si Julie vybrala právě jeho?

Zvenčí nijak nevyčníval, obyčejný muž s šedivými vlasy. Dívala jsem se na něj, jak sedí vedle mé mladé a krásné dcery, a nemohla jsem to pochopit.

Myslel jsem si, že moje dcera touží po jeho penězích, ale ne. Nedával jí drahé dárky. Kromě toho se jí dvořilo několik chlapců z bohatých rodin, ale Julie je odmítala.

Sotva jsem vydržela do konce večírku, čekala jsem na chvíli, kdy si budu moci s dcerou promluvit v soukromí.

- Je to tvůj neobvyklý muž? Kde jsi ho našla? - Zeptala jsem se.

Julie mi o něm okamžitě všechno pověděla. Ukázalo se, že Pavel je rozvedený, pracuje jako taxikář, vydělává velmi málo, občas pracuje jako kurýr, protože má dvě nezletilé děti a musí platit alimenty. Bydlí v podnájmu.

Pod vlivem emocí jsem dceři řekla všechno, co jsem si o něm myslela. Zkrátka dědeček, který by mohl být jejím otcem, navíc vydělává velmi málo a musí platit alimenty. Nechtěla jsem, aby takhle vypadal život mé dcery.

Ten večer jsme se s Julií pohádali, obě jsme plakaly.

- Mami, já chci dospělého muže, ne rozmazleného maminčina chlapečka! Pavel mě má moc rád, je starostlivý a romantický! - řekla moje dcera. Pak dodala, že ji Pavel požádal o ruku.

Jsem v naprostém šoku. Chápu, že je to její život a její rozhodnutí, ale nedokážu se s tím smířit. S dcerou jsme se usmířily, ale snažíme se o tom nemluvit, protože bychom se zase pohádaly.

Když si představím svou Julii vedle tohoto muže, je mi z toho zle. Vůbec se k ní nehodí. Chápu, že je to její volba, ale nedokážu se s tím smířit a nevím, co mám dělat.

Hlavní obrázek: youtube