Svého syna jsem vychovávala sama: manžel nás opustil, než byly dítěti tři roky. Když bylo Lukášovi 22 let, seznámil se s dívkou, která otěhotněla, a tak se vzali. O devět měsíců později se narodilo zázračné dítě.

Syn s manželkou Markétou žije u babičky, která má vzhledem ke svému věku velmi těžkou povahu. Babička Markéty se s mladými často hádá, protože dítě neustále pláče a vnučka ne vždy udržuje pořádek v domácnosti, protože se stará o malé dítě. Chápu ji, sama jsem si tím prošla.

Syn a Markéta se začali často hádat, protože Lukáš má problémy se svou prací - pracuje na jednom místě maximálně tři měsíce. "Mami, já nemůžu za to, že mě v práci nedoceňují. Můj šéf říká, že často chodím pozdě. Vždyť doprava je špatná, kdybych měl auto, tak bych nechodil pozdě," vymlouval se syn. Je to flákač, stejně jako jeho otec. Sotva dokončil školu a nikdy se ani nepokusil jít na univerzitu. Zato moje snacha, pracovitá dívka. Když byl dítěti rok, našla si práci na dálku, aby si alespoň něco vydělala.

V poslední době ke mně syn často chodí a zůstává u mě přes noc. Říkal, že na něj Markéta vyvíjí nátlak, že se chce odstěhovat od babičky. "Mami, proč bychom si měli pronajímat byt? Jen přijdeme o peníze. Proč si pro nás nevezmeš hypotéku? Budeme ji splácet sami a ty o nic nepřijdeš. Jde o to, že momentálně nemáme prostředky na to, abychom si vzali hypotéku," řekl. - prosil mě syn.

Uvědomila jsem si, že pokud se neodstěhují a nebudou žít sami, pravděpodobně se rozvedou, protože nenajdou společnou řeč. Navíc je tu ještě babička, která se s nimi neustále hádá kvůli dítěti..... Navrhla jsem jim, aby bydleli se mnou, ale syn s tím nesouhlasil. Nevím, jestli mám souhlasit s tím, že si vezmu hypotéku, nebo ne. Přece jenom jsem si vědoma toho, že syn je flákač, že zase přijde o práci a já budu muset půjčku splácet sama.....

Hlavní foto: youtube