S manželem jsme spolu už 35 let.... Nyní se však rozvádíme. Je mi 62 let, manželovi 68 let a myslela jsem si, že se nám daří dobře... Na Silvestra nám děti jako obvykle vysadily kočičku a šly slavit. Manžel se rozhodl, že když je hodně volných dní a on se nudí, chce jet na hrob svých rodičů a navštívit rodinu své sestry. Odjel tedy pryč.

Po týdnu se vrátil. Po dalším týdnu řekl, že se chce rozvést, že už takhle dál nemůže žít a že je tu někdo, kdo ho vyléčí. Řekla jsem: 'Na to máš právo. Ukázalo se, že žena, která s ním chodila před 40 lety, si ho nedávno našla přes internet. Začali si psát - byla ze stejného města jako jeho sestra. Na Silvestra nejel ani tak navštívit své příbuzné, jako spíš ji.

Zůstal u ní tři dny. Jak říká, měli se rádi. Ona je vdova. Prý jí řekl, jak se cítí špatně, že si ho nikdo neváží atd. Ona mu řekla, ať nechá všechno tak, jak to má: byt se třemi ložnicemi, rekreační dům, několik aut a navíc ho může vyléčit. Řekl mi, že je médium, praktikuje čínskou medicínu a dokonce léčí rakovinu v raném stadiu. Pokud přinese rozvodové papíry a vezme si ji, dá mu jako dárek prázdninový dům a auto a postará se i o jeho léčbu.

Požádal mě, abych se okamžitě dostavila na matriku. Začala jsem namítat, že neudělám to, co mi řekl. Pak sám podal žádost o rozvod. O jednání jsem se dozvěděla náhodou. Šla jsem k soudu a zeptala se, jaké jsou jeho námitky vůči mně.

Ukázalo se, že napsal, že jsme spolu posledních patnáct let nespali v posteli a že spolu posledních šest let nežijeme, což není pravda. S tím jsem samozřejmě nesouhlasila. Teď čekám na jednání u soudu.

Chová se ke mně hnusně. Ale jak můžete nazvat tu sedmašedesátiletou ZLODĚJKU za to, že zničila rodinu? Nevím, co na to říct. Netuším, co udělala, že jí manžel tak věří... Když se seznámili, řekl jí, že pije 100 deci denně. Na což ona odpověděla, že to není nic hrozného. Vždyť má jen jednu ledvinu. Opravdové šílenství...

Když jsem ho požádala, aby se vzpamatoval, řekl mi, že spolu žijeme jako sousedé v jednom bytě a že nemá smysl pokračovat.

Tak skončil můj rodinný život. V tomhle věku je velmi těžké zůstat bez partnera. Za 35 let jsem si na něj zvykla, ale on asi nemohl ...

Hlavní foto: youtube