Jmenuji se Viktor. S manželkou Petrou jsme spolu žili 30 let. Vždy jsem vydělával peníze pro rodinu a manželka se starala o domácnost. Nechtěl jsem, aby pracovala. Byl jsem rád, když byla doma. Ale pak jsem jí měl strašně plné zuby.

S manželkou jsme žili v harmonii, respektovali jsme se, ale láska byla pryč. Myslel jsem si, že je to normální. Nevadilo mi to. A pak se všechno změnilo.

Jednoho dne jsem šel do baru a tam jsem potkal Viktorii. Okamžitě mi padla do oka. Byla o dvacet let mladší než já. Byla tak krásná, okouzlující a zábavná. Prostě sen. Začali jsme spolu chodit a brzy se stala mou milenkou.

Po dvou měsících jsem si uvědomil, že už nechci své ženě lhát. Uvědomil jsem si, že se vůbec nechci vracet ke své ženě po práci. Uvědomil jsem si, že Viktorii velmi miluji a chci, aby se stala mou ženou.

Po několika dnech jsem své ženě řekl celou pravdu. Petra mi neudělala žádnou scénu. Chovala se velmi klidně a já jsem si myslel, že i ona mě přestala milovat, a proto to všechno vzala tak klidně. Teprve teď jsem si uvědomil, že jsem Petře opravdu hodně ublížil.

Rozvedli jsme se. Prodali jsme byt, ve kterém jsme spolu léta žili.

Viktorie trvala na svém: požadovala, abych byt nepřenechal své bývalé ženě, a tak jsem to udělal.

Petra si koupila jednopokojový byt. Já jsem měl také nějaké úspory a koupil jsem si s Viktorií pěkný dvoupokojový byt.

Své bývalé ženě jsem nepomohl, ani jsem jí nedal žádné peníze. Věděl jsem, že nemá žádné peníze a že si práci hned tak nenajde. Ale v té době mi to bylo jedno.

Naši synové se se mnou nechtěli vůbec bavit. Mysleli si, že jsem jejich matku zradila, a nemohli mi to odpustit. Ale v té době mi to bylo příliš jedno, protože moje milovaná Viktorie byla těhotná a my jsme netrpělivě očekávali narození našeho dítěte.

Zanedlouho se nám narodil syn. Chlapec se vůbec nepodobal mně ani mé ženě. Moji přátelé měli pochybnosti, zda je to vůbec moje dítě. Já jsem je však nechtěl poslouchat.

Můj manželský život s Vikou se nevyvíjel dobře. Musel jsem chodit do práce, dělat všechny domácí práce a také se starat o dítě. Manželka se dožadovala jen peněz a věčně někam chodila. V naší domácnosti byl neustále nepořádek a nikdy jsme neměli připravené jídlo.

Viktorie se vracela domů ve tři nebo ve čtyři ráno, vždycky hodně opilá, křičela a dělala povyk kvůli každé maličkosti. Vyhodili mě z práce, protože jsem v práci usínal, byl jsem pořád naštvaný a svou práci jsem dělal velmi špatně.

Tento životní styl s Viktorií trval tři roky. A pak můj bratr, který Viktorii nikdy neměl rád a velmi pochyboval, že jsem otcem našeho syna, udělal test DNA. Ukázalo se, že s Victoriiným synem nemám nic společného.

Brzy poté, co vše vyšlo najevo, jsme se rozvedli.

Po celou dobu jsem se nestýkal ani s manželkou, ani se syny.

Po rozvodu s Vikou jsem se rozhodl vrátit ke své první ženě.

Koupil jsem květiny, láhev vína a dort a vydal se za ní. Ukázalo se, že se Petra odstěhovala. Nový majitel mi dal její novou adresu.

Přijel jsem. Když jsem však zazvonil, otevřel mi muž. Ukázalo se, že moje bývalá žena si našla dobrou práci a vzala si svého kolegu z práce. Nyní je velmi šťastná a daří se jí dobře.

Jednoho dne jsem svou ženu potkal v kavárně. Požádal jsem ji, aby se ke mně vrátila. Podívala se na mě jako na blázna, otočila se a odešla.

Teď si uvědomuji, že jsem udělal velkou hloupost. Co jsem chtěl? Proč jsem opustil svou ženu a vzal si mladou dívku?

Teď je mi 54 let. A nemám nic. Nemám ženu, nemám práci a ani moji synové se se mnou nechtějí bavit. Přišel jsem o všechno, na čem mi záleželo. A je to moje vlastní vina.

Bohužel je to chyba, kterou už nikdy nebudu moci napravit.....

Hlavní foto: youtube