Jistá obyvatelka USA věnovala sobě a svým blízkým neobvyklý dárek. Fatima Madrigalová porodila dvojčata s odstupem 15 minut, ale v různých letech.

K rezonanční události došlo v porodnici zdravotnického střediska v Kalifornii. Fatima Madrigalová a Robert Trujillo se stali rodiči syna a dcery, kteří se narodili s patnáctiminutovým odstupem, ale v jejich rodných listech jsou uvedeny různé roky.

Fatima byla před Novým rokem hospitalizována. Když začala rodit, přivedl ji manžel. Manželé věděli, že se jim narodí dvojčata, ale netušili, jaké překvapení jim děti přinesou. Syn Alfredo se manželům narodil v předvečer Nového roku - 31. prosince ve 23.45 - a jeho sestra Eileen přišla na svět těsně poté, co hodiny odbily půlnoc. Její datum narození je tedy 1. ledna 2022.

Alfredo vážil 6 liber a 1 oz, Eileen vážila 5 liber a 14 oz. Dívka se stala prvním dítětem narozeným v lékařském centru Natividad v okrese Monterey v roce 2022.

foto: google

"Je úžasné, že jsou dvojčata a mají rozdílné narozeniny. Byla jsem šťastná, že se moje dcera narodila po půlnoci," řekla šťastná matka. Také personál kliniky byl situací překvapen. "Byl to nejpamátnější porod mé kariéry. Bylo mi velkým potěšením pomoci těmto dětem bezpečně vstoupit do roku 2021 a 2022. Úžasná příležitost a způsob, jak začít nový rok!" - řekla rodinná lékařka centra Ana Abril Ariasová.

Fatima a Robert jsou rodiči mnoha dětí. Doma na dvojčata čekají dvě starší sestry a bratr. Rodič přiznal, že její syn se zvláštním zájmem čekal, až se rodina rozroste. Měl radost, že jedno z dětí je chlapec a že bude mít konečně bratra. "Naše rodina se na setkání s nimi těšila," řekla. - cituje respondenta listu New York Post.

foto: google

Podle Centra pro kontrolu a prevenci nemocí se ve Spojených státech každoročně narodí přibližně 120 000 dvojčat, což představuje více než tři procenta všech porodů. Dvojčata s rozdílným datem narození jsou však velmi vzácná, pravděpodobnost je jedna ku dvěma milionům.

V Indianě je znám případ, kdy žena porodila dvojčata, která se objevila v různých desetiletích. Don Gilliam a Jason Tello přivítali dvojčata Jocelyn a Jacksona. Jocelyn se narodila 31. prosince 2019 ve 23:37. Její bratr se narodil o 30 minut později, 1. ledna 2020 ve 12:07. Ráno po porodu byla Gilliamová podle svých slov "v šoku".

Hlavní foto: google.com