O králících panuje mnoho stereotypů. Většinou jsou považováni za hloupé a zbabělé hlodavce, ale někteří dokazují, že tomu tak vždy není. Jeden dojemný a poněkud zvláštní příběh se odehrál v regionálním centru Azov v Omské oblasti. Jeho hlavní postavou byl, jak asi tušíte, velký králík s bílým ocasem, ten nejobyčejnější vzhled, ale zdání klame. Adoptoval tři štěňata a stal se jim skutečným starostlivým otcem.

Takhle to bylo.

Králík z Omské oblasti zachránil štěňata a stal se jim skutečným otcem.

Ukázalo se, že tento ušatý společník je velmi svéhlavé zvíře, které svému pánovi-zemědělci utíká tak úspěšně, že ho nikdo nemůže najít. Pak se rozhodl vést nezávislý, svobodný život a vykopal si noru poblíž domu Margarity Starcevové, která o tomto dojemném příběhu vyprávěla agentuře RIA Omsk-inform.

Samozřejmě jsem si všimla jeho přítomnosti, nora je vidět z okna domu, a začal jsem ho krmit. Ale nechtěl se mi dostat na ruce a nedovolil mi přiblížit se.

Jednou se jedna žena vážně vyděsila, když uviděla velkého bílého psa, jak nahlíží do nory. Žena si už myslela, že tady králíkův krátký život skončí, ale ukázalo se, že všechno není tak jednoduché.

Myslela jsem, že ho pes sežral, ale nesežral. Překvapivě jsem koukala, jak můj králík vylezl z nory. Ukázalo se, že pes žije společně s králíkem.

Ale toto zvířecí přátelství (nebo možná ne přátelství) nemělo trvat dlouho. Jednou se stalo, že žena potkala psa, který měl v zubech mrtvé štěně, a po chvíli byl chudák zastřelen.

Tři dny po smrti psí matky se z králičí nory vynořila tři štěňata: dvě fenky a jeden pejsek.

foto: binokl.cc

Králík se nechal krmit, ale neustále mě pozoroval. A pak je nepustil z nory - běhal kolem nich jako šílenec a strkal do nich čumákem, kočky nepustil dovnitř. Umyl je - štěňata byla tak čistá. Nebýt jeho, nepřežili by. Je tu zima, teplota klesá až k -25 °C.

Králík se o štěňata staral, jako by to byly jeho vlastní děti: hřál je, myl a chránil před kočkami.

foto: binokl.cc

Margarita vyvěsila oznámení po celé vesnici a šířila informace na internetu, aby našla majitele pro všechna zvířata.

foto: binokl.cc

Fenky již byly odvezeny do svých rodin a králíkovi byl také nalezen majitel. Zatím si ho ale nevezme, aby poslední štěně nezemřelo bez něj.

foto: binokl.cc

foto: binokl.cc

Hlavní foto: binokl.cc