7. července 2010 se v rodině Jacqui a Kevina Clementsových narodila dvojčata Ava a Leah. Brzy po jejich narození si příbuzní, přátelé a dokonce i cizí lidé začali všímat vzhledu dívek. Mnozí věřili, že dívky budou mít úspěšnou kariéru modelky, ale jejich matka na to nechtěla ani pomyslet.

Po nějaké době si však sama všimla, že její dcery mají šanci stát se modelkami. Přihlásila proto své šestiměsíční dcery do modelingové agentury v Kalifornii. Tento pokus nevyšel, protože rodiče si časem uvědomili, že jejich dcery by měly vyrůstat se svými vrstevníky a ne pracovat od kolébky.

V sedmi letech navrhla Jacqui svým dcerám, aby se zkusily stát modelkami. Dívky návrh nadšeně přijaly. Naštěstí jedna z Jacquiných kamarádek v té době potřebovala malé modelky pro reklamu na butik. A tak začala kariéra Avy a Leah.

Postupem času si skauti dívek všimli a jedna z nich jim nabídla spolupráci se značkou Barbie. Pak se na rodinu doslova sesypaly nabídky spolupráce. Nyní desetileté dívky spolupracují s LA Models. Podařilo se jim objevit v reklamách značek jako Nike, Disney, Mattel a Target a zúčastnili se několika přehlídek pro Levi's a Converse.

Rodiče dbají na to, aby modeling nezasahoval do vzdělávání a zálib jejich dcer. Dívky chodí do školy, plavou, tancují a scházejí se s přáteli. A pouze ve volném čase od těchto aktivit pracují jako modelky. Jacqui má profil na Instagramu, kde zveřejňuje fotografie svých dcer. Nyní ji sleduje přibližně 1,7 milionu lidí.

Jejich otci Kevinovi byla loni diagnostikována rakovina. Dívky požádaly své odběratele o pomoc, protože jejich otec nutně potřeboval dárce. Nemoc se podařilo porazit, ale Kevinova imunita je oslabená, a tak se s dcerami setkává až v nemocnici, kde je nucen zůstat kvůli virové epidemii.

Ava a Leah jsou ze stejného důvodu mimo školu, ale do konce měsíce se ještě několikrát zúčastní focení.

Hlavní foto: lemurov.net