Panter se sibiřského mrazu nebojí.

Černého pantera jménem Luna opustila matka sedmý den po narození. Zaměstnanci zoo, kde byl dospělý panter chován, si hned nevšimli, že o kotě není postaráno. Z tohoto důvodu se u zvířete objevily zdravotní problémy.

O malého pantera se starala dívka jménem Viktoria. V té době už měla zkušenosti s péčí o velké kočky. Později se Viktorie rozhodla, že Lunu od zaměstnanců zoo koupí a nechá ji u sebe. Na svém kanálu na YouTube dívka uvádí, že majitelé zoo chtěli Lunu prodat jiným lidem, kteří nebyli schopni poskytnout kotěti náležitou péči. Panter se tedy objevil u Viktorie doma.

V rozhovoru s médii dívka uvedla, že pochází ze Sibiře, ale své město neuvedla. Luně je nyní devět měsíců. Dívce se podařilo vyřešit zdravotní problémy zvířete, nyní se velká kočka cítí dobře a vyrostla na 21 kg.

Kromě Luny žije ve Viktoriině domě rotvajler jménem Venza. Dívce trvalo dlouho, než si mezi zvířaty našla přátele. Při prvním setkání Venza málem rozdrtila nového mazlíčka svého majitele. Postupem času však zvířata našla společnou řeč. Nyní Luna a Venza chodí společně na procházky a hrají si ve sněhu. Luna se nebojí chladu, protože je křížencem levharta dálněvýchodního a levharta perského.

Černý panter není samostatný druh, ale jaguár nebo levhart s melanismem (genetickou variací).

Hlavní foto: moya-planeta.ru