Billy Zane je velmi všestranný herec. Jeho tvůrčí "zavazadlo" zahrnuje nejen dramata a akční filmy, ale také fantasy a komedie. Diváci si hercovo jméno spojují především s představami zločinců a dalších záporných postav, ale Zane dokáže zahrát jakoukoli roli. Proto se mu často říká "tajemství Hollywoodu". Billy se stal hvězdou po roli Johna Wheelera v seriálu Twin Peaks.

Dosažení vrcholu filmového průmyslu

Billymu bylo právě devatenáct let, když se po studiích ve Švýcarsku vrátil do Ameriky a začal se vážně zabývat vlastní "propagací". Po několika marných pokusech měl Billy konečně štěstí: prošel castingem a získal roli Match, společníka hlavního "padoucha" filmu Návrat do budoucnosti.

foto: google

Film se dostal na přední příčky žebříčků a získal si popularitu. Tato skutečnost přiměla jeho tvůrce k natočení pokračování. Billy byl samozřejmě pozván do filmu Návrat do minulosti 2.

Na konci osmdesátých let hrál také ve filmech Critters a Dead Silence. Ve druhém z nich dostal jednu z hlavních rolí. Billyho nejlepší hodina však měla teprve přijít.

foto: google

Úspěšná 90. léta

Sedm let, počínaje rokem 1990, lze označit za "zlatá léta" jeho filmové kariéry. Tehdy hrál všechny své kultovní role. V paměti diváků zůstávají jeho postavy z filmů Megaville, Orlando, Forest Lake, Memphiská kráska, Fantom, Odstřelovač.

foto: google

V Hollywoodu získal Billy Zane status jakéhosi macha, který nedbá na morálku. Vždy byl však považován za nejednoznačnou a velmi záhadnou osobu.

Jako komediální herec se Zane osvědčil ve filmech Mlčení jehňátek, Příběhy z krypty: Démonický rytíř a údery hlavou.

foto: google

V polovině desetiletí se Zane stal jednou z nejpopulárnějších a nejlépe placených hollywoodských hvězd. Hlavní úspěch však přišel až o něco později.

Dvě hvězdné role

Už od prvních dílů mystického seriálu Twin Peaks bylo jasné, že tento projekt má velkou budoucnost. Všichni herci, kteří hráli klíčové role, se okamžitě stali oblíbenými - dokonce i ti, kteří hráli záporné postavy.

Mladý bohatý bastard John Wheeler, kterého skvěle zahrál Billy Zane, "zlomil srdce" mnoha televizním divákům.

foto: google

V roce 1997 dostal herec od osudu další nádherný dárek. James Cameron ho pozval do filmu Titanic, který se stal, jak známo, kultovním filmem po celém světě. Film se navždy zapíše do dějin kinematografie.

foto: google

Ve filmu Titanic hrál Billy jako obvykle padoucha - snoubence postavy Kate Winsletové. Po premiéře melodramatu na obrazovkách se armáda Zaneových fanoušků značně rozrostla. Stanice MTV udělila herci cenu za nejlepší roli "zloděje". Navíc se dostal na seznam nejhezčích mužů počátku 21. století.

Tisíce žen byly fascinovány Billyho vzhledem, a to i přes jeho počáteční plešatost: při práci na Titanicu musel Zane dokonce skrývat ustupující linii vlasů pod speciální parukou.

Život mimo obrazovku

Neuvěřitelná popularita, kterou Billy Zane získal v 90. letech, ho nemohla nechat bez pozornosti médií. Novináře velmi zajímaly podrobnosti z osobního života sexy macha. Zvěsti o jeho vztahu s hollywoodskými kráskami se různily, ale naprostá většina z nich se nijak nepotvrdila.

V roce 1989 se Billy oženil s Lisou Collinsovou, ale o šest let později se rozvedli. Jeho další vášní byla chilská herečka Leonor Varela, ale tento románek nikdy neskončil ničím vážným.

foto: google

Následoval čtyřletý vztah s modelkou Kelly Brook.

Billy nikdy nevytvořil silnou rodinu, ale má dceru Katherine: herci ji dala modelka Candice Neilová. Nyní je dívce devět let. Otec svou dceru miluje a pravidelně s ní tráví volný čas. Jeho srdce je však v tuto chvíli volné.

foto: google

Co je dnes v hercově životě nového?

Bohužel úspěchy Titaniku a Twin Peaks se v hercově životě již nikdy neopakovaly. Počet pozvánek v prvním desetiletí 21. století prudce klesl a lidé postupně začali na Billyho zapomínat.

Za zmínku stojí některé hercovy pozdější práce: Mrtvá ryba, Cizí agent, Rukojmí podle vlastního výběru, Údolí vlků: Irák, Odstřelovač 4. Jednalo se však o vedlejší role, které nezanechaly výraznou stopu v jeho tvůrčí biografii.

foto: google

Zane se také objevil v několika epizodách televizního seriálu Charmed a ve filmu Král Škorpion 3: Bitva o vykoupení. Kromě toho je Billy aktivní ve výrobě.

Hlavní foto: google.com