V roce 2004. 57letá Aleta St. Jamesová se proslavila po celých Spojených státech, když se stala nejstarší ženou v historii USA, která kdy porodila dvojčata. Od té doby uplynulo šestnáct let. Jak tato rodina žije dnes? Jak se 72letá Aleta vyrovnává se svými mateřskými povinnostmi?

Navzdory všem předpokladům

Mít děti v důchodovém věku je odvážný a riskantní krok. Na světě je však stále více žen, které se nebojí stát se matkami po čtyřicítce nebo dokonce po padesátce.

Aleta St. Jamesová celý život odkládala mateřství. V mládí studovala dramatickou školu, vystupovala na jevišti a pracovala v showbyznysu. Skloubit její oblíbenou práci s rodinou by bylo velmi obtížné.

Po ukončení kariéry v showbyznysu se rozhodla věnovat léčitelství a duchovním praktikám. Aleta ani nemrkla okem, když jí bylo 50 let a ona se náhle rozhodla, že za každou cenu porodí.

foto: google

Mnoho přátel ji samozřejmě od tohoto kroku odrazovalo. Koneckonců je to poměrně riskantní jak pro její zdraví, tak pro zdraví dítěte. Někdo poukázal na její úctyhodný věk a nazval ji bláznem. Žena však odmítala cokoli poslouchat. Nikdy se nehlásila k žádné věkové skupině a obecně se cítila mladší, než je její věk. Stojí za zmínku, že žena vypadala opravdu jednoduše nádherně.

Dlouho očekávané štěstí

Aleta strávila několik let těhotenstvím. V jejím případě pomohlo pouze umělé oplodnění. Teprve v 57 letech se žena konečně stala matkou, ale ne jednoho dítěte, ale hned dvou: chlapce a dívky.

foto: google

Rodina se usadila v New Yorku. Žena musela zvládat všechny mateřské povinnosti sama, protože neměla manžela. Někdy to nebylo vůbec snadné.

O 16 let později

Od té doby uplynulo šestnáct let. Dnes je Aletě 72 let, z jejích dětí se stali teenageři, kteří už jsou docela dospělí a samostatní. Žena vypadá a cítí se na svůj věk skvěle. Je plná síly věnovat se svým dětem, pracovat a prostě žít plnohodnotný život.

foto: google

Její děti, Francesca a Gian, vypadají také velmi šťastně. Na fotografiích jsou šťastné a veselé, objímají svou matku. Je zřejmé, že zralá žena přistupovala k mateřství se vší vážností.

foto: google

Aleta nemá v úmyslu odejít do důchodu. Stále se věnuje duchovním praktikám - mnozí ji považují za skutečnou guru. Žena se zabývá takzvaným theta-léčením - jde o druh léčebné technologie, pomocí které můžete ovlivnit své podvědomí a uzdravit se z jakékoli nemoci.

foto: google

Podle zastánců navíc tato praxe pomáhá lidem zpomalit stárnutí. Při pohledu na Aletu a její děti pochopíte, že pozdní porody dnes nejsou tak děsivé, protože moderní ženy stárnou později a lékařské technologie pokročily daleko.

foto: google

Hlavní foto: google.com