Američanka Sara Darlingová od mládí sympatizovala s bezdomovci. Vždy se jim snažila pomoci alespoň několika dolary. Jednoho dne, když spěchala na schůzku, si všimla staršího muže, který žebral o almužnu.

Přistoupila k němu a vysypala mince, které měla v peněžence, do kelímku. Teprve po několika hodinách si uvědomila, že udělala velkou chybu.

Američanka měla v peněžence snubní prsten. Její partner ji nedávno požádal o ruku, ale prsten byl malý. Sára se rozhodla ho vyměnit. Ale zapomněla, že si ho dala do peněženky.

Večer se Darling vrátil na místo, kde bezdomovec seděl. Ale už tam nebyl. Sára se s ním setkala až druhý den. Žena řekla, že mu omylem dala cenný předmět. Muž se jen usmál a podal jí prsten.

foto: storyfox.ru

Ten bezdomovec se jmenoval Bill Ray Harris. Vychovával ho dědeček, kněz, a po celý život se řídil pokyny dobrého křesťana. Proto Bill cizího člověka prostě nemohl přijmout. Mimochodem, cena prstenu byla čtyři tisíce dolarů.

Potěšená Sára se rozhodla vzdát se veškeré hotovosti, kterou měla. Žena vyprávěla příběh svému partnerovi. Společně s ním se rozhodla Billovi poděkovat. Na sociálních sítích mladí lidé popsali svůj příběh a založili sbírku pro Harrise.

foto: storyfox.ru

Novomanželé měli v plánu vybrat 1000 dolarů pro muže bez domova. Svůj plán však překonali. Starostliví Američané věnovali dvě stě tisíc. Za tuto částku si Harris koupil dům a auto. Kromě toho si Bill našel práci. Život na ulici byl tedy u konce.

Mimochodem, bývalý bezdomovec opět našel prsten. Šampioni ligy amerického fotbalu obdrží za odměnu zlaté prsteny. Jsou velmi cenné a stojí kolem deseti tisíc. Přesně to našel Bill u potoka. Poté, co kontaktoval zástupce Ligy amerického fotbalu, předal prsten majiteli.

Hlavní foto: storyfox.ru