Jednoho dne zavolal muž do srbského útulku pro psy Mladenovac. Řekl, že viděl zatoulané štěně. Nacházel se v zalesněné oblasti, mírně vzdálené od obytné zóny, ale vedle silnice. Dítě mohlo trpět tím, že řidiči omylem skočili do vozovky a prostě hladovělo, nemohlo najít jídlo...

foto: mimimetr.me

Cesta do oblasti byla dlouhá 10 kilometrů, kterou se pracovníci útulku rozhodli projet. Když tam dobrovolníci dorazili, přivítalo je malé štěně sedící u kamene. Kluk byl schovaný v husté trávě, ale nebylo těžké zahlédnout jeho roztomilou tvářičku!

foto: mimimetr.me

Když štěně uvidělo lidi, vyhlédlo ven a pak se náhle vrhlo ke křoví. A za chvíli odtamtud vyskočila další štěňata! Několik malých zvířátek pozdravilo lidi a radostně vrtělo ocásky. Zdálo se, že mláďata jsou krotká a vůbec se nebojí cizích lidí. Vypadalo to, jako by dlouho čekali, až je někdo co nejdříve vezme s sebou!

foto: mimimetr.me

Všichni malí samozřejmě měli hlad, a tak lidé, kteří si to uvědomili, nepřišli s prázdnýma rukama. Nasypali jídlo do velké misky a sledovali, jak ho štěňata kousek po kousku polykají. Nějak se jich našlo dost pro všechny, i když dobrovolníci doufali, že se jim podaří zachránit jen jedno malé dítě, ne celou čtyřnohou "rodinu"!

Když se děti najedly a uhasily žízeň, dobrovolník je opatrně vzal do rukou a odnesl do auta. Ukázalo se, že štěňat je celkem pět: čtyři fenky a jeden pes. Klidně se nechali odvést z lesní mýtiny a zcela pocítili lidskou laskavost.

foto: mimimetr.me

Pro jistotu se rozhodli hledat matku štěňat, ale jak jistě tušíte, nebyla tam...

Všichni malí dostali jména. Chlupatá holčička se jmenovala Laura a její sestry Nana a Mona. Malé černé miminko se jmenovalo Luna a roztomilý zrzavý "kluk". - Bruno.

foto: mimimetr.me

Štěňata byla vyšetřena veterinářem a v současné době jsou v útulku. Mláďata budou očkována a ošetřena proti parazitům a poté najdou milující páníčky.

foto: mimimetr.me

Doufáme, že to nebude trvat dlouho a každé zvířátko se stane součástí něčí přátelské rodiny!

Hlavní foto: mimimeter.me