Kvůli koronaviru ztratil chlapcův otec pracovní schopnost, ale chlapec si přesto netroufl vzít si cizí.

Jedenáctiletý Vince Hayetpas se procházel v parku se svým otcem Lorenzem a našel na zemi peněženku. Uvnitř našel svůj řidičský průkaz. Vince se bez váhání vydal na uvedenou adresu, aby peněženku vrátil jejímu majiteli.

foto: google

Ukázalo se, že jde o 17letého studenta Chase Dalkeho. Při rybaření ztratil peněženku a neměl naději ji znovu najít. Když uviděl cizího chlapce na verandě, nespěchal mu otevřít dveře. Když však Vince na kameru vysvětlil, proč přišel, Chase, překvapený tak dobrým skutkem, začal chlapci děkovat.

Jediné, co mu mohl nabídnout, byly dva dolary, které měl v peněžence. Ale Vince byl nakonec spokojený!

Když se o incidentu dozvěděla Chaseova rodina, chlapcova nevlastní matka Michelle se cítila nepříjemně, že její nevlastní syn nemůže dát větší částku. Rozhodla se najít hrdinu prostřednictvím Facebooku. "Kdo zná toho chlapce? - napsala ve svém příspěvku. - Chceme ho odměnit! Jsme jemu i jeho otci velmi vděční. Na světě je tolik nenávisti a negativity. Je čas udělat něco dobrého ".

foto: google

Díky sociální síti se žena dozvěděla, kde Vincova rodina žije a jaký je osud jejího syna s jeho otcem. Ukázalo se, že chlapcův otec, který pracoval v masokombinátu, se nakazil koronavirem a nemohl pracovat. Přestože se již téměř zotavil, stále se mu špatně dýchá. Kvůli tomu se zatím nemůže vrátit do práce, kde musí nosit masku.

foto: google

Aby Michelle rodině pomohla, uspořádala prostřednictvím charitativní platformy sbírku a požádala uživatele o pomoc. "Tato rodina nám vrátila peněženku, i když sama nic nemá! - Napsala. "Tito lidé si zaslouží naši lásku a podporu."

Na žádost okamžitě zareagovali Michellini příznivci. V první polovině června se jí podařilo získat 7,5 tisíce dolarů (asi 163 tisíc korun) a částka stále roste. Vincova rodina se teď nemusí starat o to, z čeho žít, a Lorenzo se může v klidu zotavit.

Hlavní obrázek: google.com