Zhruba před 15 lety byl Richard Sandrak, který se přestěhoval z Ukrajiny do Spojených států, označován za nejsilnějšího chlapce na světě.

Dnes vám povíme, jak probíhal jeho život, co dělá a jak vypadá ve svých 24 letech.

Richard se začal vážně věnovat sportu už jako dítě. A v osmi letech už dokázal zvednout více než 15 kilo! V 11 letech zvládl 24 kilogramů!

foto: laykni.com

Nyní je mu 24 let a těžko ho lze nazvat kulturistou...

Jakmile dostal přezdívku "Malý Herkules", byl neustále zván na soutěže, do televizních pořadů, na focení do reklam, časopisů a dokonce i na natáčení filmů. Richardova rodina se proto přestěhovala do Kalifornie, aby se jejich syn mohl plně realizovat.

foto: laykni.com

Trénink, výživa, zdravý životní styl - to vše sledoval chlapcův otec, bývalý mistr světa v bojových uměních. Tento muž byl často kritizován za to, že je na svého syna příliš přísný a že na něj vyvíjí velký tlak.

foto: laykni.com

Když bylo Richardovi 11 let, sám zavolal policii, zatímco jeho otec napadl jeho matku. Muž byl odsouzen za domácí násilí.

foto: laykni.com

foto: laykni.com

Chlapec přestal s otcem komunikovat. Nějakou dobu se ještě věnoval tréninku, ale postupně ho bylo stále méně a méně.

foto: laykni.com

Vtom Richard řekl: "Na své úspěchy z dětství jsem velmi hrdá, nestydím se za ně a nesnažím se tuto stránku svého života před nikým skrývat." Dodal také: "Už takhle nechci žít. "Snažili se mě vykreslit jako nějaký omyl přírody. Nebyl jsem však jediným dítětem, kterému se díky tvrdému tréninku podařilo dosáhnout tak vysokých výsledků".

foto: laykni.com

Nyní Richard stále sportuje, ale už ne tak fanaticky. Každé ráno běhá a rád jezdí na skateboardu. Povoláním je kaskadér na představeních Vodní svět v Los Angeles, kde ho nejméně pětkrát denně zapálí a on pak musí skákat do vody z velké výšky.

foto: laykni.com

foto: laykni.com

Když se ho jednou zeptali, čím by se chtěl stát, dostal neobvyklou odpověď: "Vědcem, který by se zabýval kvantovou fyzikou... nebo inženýrem v NASA. Proč bych se jím nemohl stát!".

foto: laykni.com

Hlavní foto: laykni.com