Dívka se s Puppy seznámila, když sloužila v zahraničí v ne zrovna nejbohatší oblasti. Zamilovala se do něj na první pohled a pejsek jí to oplatil. A pak už byl čas jít domů.

Obrácené boky, hravé uši a velké pohyblivé oči - takhle seržant Webb poprvé uviděl štěně. Byl nejslabší a nejbezmocnější ze smečky toulavých psů, kteří ho všichni pronásledovali. Bylo jasné, že pokud nebude zachráněno, zemře hlady nebo bude pokousáno. Dívka si vzala psa k sobě domů.

foto: goodhouse.ru

Pojmenovala ho Puppup. Psa krmila a starala se o něj. Dívka s ním trávila každou volnou chvíli. Pes rostl, dospíval, sílil a připravoval se na to, aby byl skvělým psem. Všichni říkali, že vztah mezi nimi je něčím výjimečný. Zdálo se, že zvíře nemůže žít bez paní seržantové, i ona ho zbožňovala.

Náhle však dostala příkaz vrátit se do Spojených států. Mnohem dříve, než Webb plánoval. Představa, že by musela uprostřed zkázy opustit psa, který byl na ni tak zvyklý a žil úplně jiný život, byla prostě nesnesitelná. Nemohla si však vzít štěně s sebou do letadla - americké předpisy a vojenské předpisy to nedovolovaly.

foto: goodhouse.ru

Poté se seržant Webb obrátil na charitativní organizaci "Paws of War". Zde vědí, že takové případy nejsou neobvyklé: vojáci, kteří slouží mimo domov, často v obtížných podmínkách, nacházejí přátele v domácích mazlíčcích. Adoptují koťata a štěňata, vychovávají je, přilnou k nim a sní o tom, že jim dají lepší život. Pak ale smlouva skončí a oni se musí se svými přáteli rozloučit. Aby se počet takových rozchodů snížil, působí organizace Paws of War.

Jakmile obdrželi žádost od seržanta Webba, začali jednat. Času bylo málo - jen týden a půl, než musela odjet. S veterinární klinikou se domluvili na očkování, sterilizaci a dalších procedurách, které jsou nezbytné pro bezpečný vstup psa do Států. Našli dočasné pěstouny, u kterých štěně zůstalo až do šťastného odletu - a nebylo to snadné. To vše nestálo Sarge ani dolar - organizace Paws of War pracuje na charitativní účely.

Konečně nastal čas odletu domů. Rozloučila se s Puppupem a nevěděla, jestli na dlouho, nebo navždy. Mohla by jí charita psa poslat? Po příjezdu dívka stále mluvila o svém domácím mazlíčkovi, který zůstal v zámoří. Pes byl mezitím očkován a čekal na odlet. Na první let, na který měl letenku, se však štěně nevešlo. Druhý pokus byl rovněž neúspěšný. Teprve potřetí se rodina znovu setkala.

foto: goodhouse.ru

V době odloučení štěně zřetelně dospělo, projevily se v něm geny ovčáckého psa. V hloubi duše však zůstával stejným dítětem, které šíleně, neuvěřitelně toužilo po svém milovaném majiteli. Jen se podívejte na toto dojemné setkání: zdá se, že seržantka Webbová se sama vrátila do dětství, prostě nemůže přestat objímat svého mazlíčka.

Hlavní foto: goodhouse.ru