Dívka si nechala čokoládové vajíčko, aby o 100 let později obohatila své potomkyDvouletá dívka dostala jako dárek čokoládové vajíčko, ale nesnědla ho a rozhodla se, že si ho nechá. O desítky let později její dědicové objevili skrytou sladkost a zjistili, že nyní je toto velikonoční vajíčko může obohatit.

Ta dívka se jmenovala Lillian Metcloughová a žila v Anglii, ve městě Derbyshire. Na Velikonoce v roce 1924 dostala Lillian od své tety malý suvenýr - čokoládové vajíčko s hračkou uvnitř. A přestože dívka měla velkou chuť sladkosti sníst, rozhodla se, že si dárek nechá, a navíc s ním zachází zvlášť a téměř nikomu ho neukazuje. Čokoládové vejce zůstalo nedotčeno i během druhé světové války, kdy hlad dokázal lidi donutit k různým činům.

foto: lemurov.net

Lillianini příbuzní tvrdí, že žena vajíčko vyndala jen na Velikonoce, na počest svátků, a pak ho pečlivě uložila zpět do krabice. Když se Lillian přestěhovala do jiného města nebo dokonce do jiné země, vejce cestovalo s ní.

Lillian zemřela v roce 2019 a milá památka, kterou si žena uchovávala po celý život, byla nalezena až o dva roky později. Její příbuzní si přišli do Metcloughova domu vyzvednout její zbývající věci a našli stejnou krabici, kterou měla Lillian pod postelí. Příbuzní okamžitě vrátili čokoládové vajíčko ke zkoumání.

foto: lemurov.net

Je třeba poznamenat, že vejce se dochovalo ve výborném stavu. Zůstal na něm ozdobný obal s květinovým vzorem, čokoláda byla neporušená a uvnitř byla panenka.

Majitel aukční síně Charles Hanson nález ocenil a navrhl minimální cenu 300 liber. Zároveň je přesvědčen, že znalí sběratelé jistě začnou o tento exkluzivní nález smlouvat a jeho hodnota rychle poroste. Skutečnost je taková, že výroba těchto čokoládových vajec byla zastavena ve 40. letech 20. století.

Hlavní foto: lemurov.net