Britská zpěvačka Ziba Kelly zatím není známá svými pěveckými schopnostmi, ale proslavila se vlasy, které by jí mohla závidět i samotná Rapunzel.

Ziba žije v malém městě Loughborough ve Velké Británii. Ve 13 letech se přestala stříhat a od té doby si vlasy nechává růst. Od její poslední návštěvy kadeřnictví uplynulo 17 let: Kelly je nyní 30 let a zatím nehodlá svůj účes měnit.

foto: lemurov.net

Ziba říká, že se jako dítě dívala na kreslené princezny a snila o tom, že bude mít stejně dlouhé vlasy. Dívka si navíc byla jistá, že čím delší má kadeře, tím lépe.

Rodiče se s dcerou nehádali a nechali jí vlasy narůst. Navíc jí pomohli s péčí o vlasy, protože to není snadné. Někdy Ziba nechala matku zastřihnout roztřepené konečky, ale jen trochu.

foto: lemurov.net

Podle Kelly jí vlasy rostly poměrně rychle. Když už jí sahala pod pás, Ziba si uvědomila, že dosáhla svého cíle. Přesto se rozhodla ve svém neobvyklém experimentu pokračovat.

Ve svých 30 letech má Ziba vlasy dlouhé asi 182 centimetrů. Tento účes dívku proslavil v její rodné zemi, a to je velké plus. Má to však i své nevýhody. Není snadné mít tak dlouhé vlasy: když jsou mokré, váží několik kilogramů. Zpočátku Kelly bolela hlava a šíje, ale pak si britská Rapunzel zvykla a přestala pociťovat nepohodlí.

foto: lemurov.net

Mytí vlasů trvá asi hodinu a půl a česání asi hodinu. Vlasy jí vždy sahají až na zem, ať už je Ziba upravuje jakkoli (ani jehlové podpatky tento problém neřeší). Ze stejného důvodu velmi zřídka chodí ven a na procházky sama a vůbec nejezdí po eskalátorech, protože je to pro ni životu nebezpečné. Když se sprchuje, pověsí si vlasy na háček.

Navzdory všem potížím Ziba svůj účes miluje a zatím ho neplánuje měnit. Chce si udržet tak dlouhé vlasy co nejdéle. A určitě bude velmi důležitým krokem střih, o kterém nebude snadné rozhodnout.

Hlavní foto: lemurov.net