V brazilské obci Joiseiro do Norte si lékaři na jedné z veterinárních klinik všimli psa. Pes vstoupil do areálu sám, a když k němu přistoupil jeden ze zaměstnanců, natáhl tlapku a ukázal, že s ním není něco v pořádku. Tlapka byla poškozená - měla vrozený dráp. Kromě toho měl pes nejrůznější parazity.

Starostliví lékaři se rozhodli nechat psa na klinice a pomoci mu. Nejenže mu pomohli s tlapkou a zbavili ho parazitů, ale také ho vyšetřili. Diagnóza ukázala, že pes měl zhoubný nádor v oblasti genitálií.

Zdroj: youtube.com

Veterináři nemohli opustit toulavého psa a odsoudit ho k smrti. Pes podstoupil operaci, při níž mu byl odstraněn rakovinný nádor. Zvíře také podstoupilo první cyklus chemoterapie. Léčba přinesla dobré výsledky. Pracovník veterinární kliniky Day Silva řekl, že pes nyní vypadá aktivněji a zdravěji.

Na druhou stranu pes bude muset v terapii pokračovat. Pro zvířátko z veterinární kliniky aktivně hledají nové majitele, kteří jsou ochotni se o zvíře postarat. Telefonátů už bylo mnoho, ale žádný z ochotných majitelů si pro dokumenty nepřišel. Proto hledání starostlivých majitelů pokračuje.

Hlavní foto: lemurov.net