Pravidelní uživatelé sociálních sítí mají nového oblíbence týdne - psa Harveyho, který měl to štěstí, že se narodil jako plemeno šarpeje. Nebo má smůlu, protože Harvey se stal typickým chovatelem a ústředním bodem módních trendů spojených s tímto plemenem. Majitelka Teresa Arguimbauová je do jeho vrásek blázen!

Úkol: najděte psa na fotografii

foto: lemurov.net

Zajímavost - předkové šarpeje byli loveckými a bojovými psy. Harvey je úplně jiný, jemný, hloupý a nešikovný. Je také velmi jemný a teplý na dotek, protože má kůži, která je jedinečná i pro šarpeje, prakticky bez srsti.

Je ještě malý, je mu teprve šest měsíců

foto: lemurov.net

Vrásky jsou hlavním rysem, ale také problémem pro Harveyho. Ukázalo se, že v moderním chovu jsou shar pei velmi citliví! Například když štěně pije vodu a ponoří celou hlavu do misky, voda pronikne do vrásek a zůstane tam, pokud ji matka psa nezačne olizovat nebo ji majitel neutře. Současně je třeba pokožku v oblasti vrásek alespoň jednou za dva dny hydratovat vodou nebo krémy. Mytí Harveyho je ta nejtěžší práce, ale Teresa se o něj stará ráda.

Dokážete spočítat, kolik je tam vrásek?

foto: lemurov.net

Další vadou je zrak. Kůže kolem očí je po narození nadměrně povislá, štěňata nic nevidí a stejně tak nic nezmizí. Vrásky se musí upravovat, aby se kůže vypnula, ale v Harveyho případě se musela upravovat každých několik dní, a to přes přebytečnou kůži. Malá začala vidět, ale kvalita jejího vidění je ještě velmi slabá.

Harvey se svými bratry Donem a Louisem

foto: lemurov.net

Dnes je šarpejec Harvey na Menorce, kde žije se svou paničkou, všeobecně známý a na sociálních sítích má stále více fanoušků. Pes se rád prochází po pláži a hraje si v písku, což způsobuje problémy s jeho mytím, ale co pro svého mazlíčka neuděláte?

Teresa doufá, že v létě naučí Harveyho plavat

foto: lemurov.net

Bylo by zábavné dotknout se všech jeho vrásek!

Hlavní foto: lemurov.net