Loniho pes byl oblíbený u všech. A nešlo jen o to, že byl prostě krásný, ale také o jeho velmi přátelskou a citlivou povahu. Pokud někdo neměl zvláštní sklony ke komunikaci se psy, Loni ho prostě neobtěžovala. A pokud cítil, že je tato osoba ochotná sdílet s ním svou pozornost, Loni reagoval laskavě.

Navíc byla Loni nepochybně inteligentní pes, a proto toho mohla hodně dělat. Včetně opuštění pozemku. Psovi se to velmi líbilo. Byl zvědavý a velmi ho zajímalo, co se děje na ostatních pozemcích, co dělají sousedé a hlavně ostatní zvířata ve vesnici.

Loni byl dobře známý, všichni ho milovali, když přišel jako host. Často mu něco nabízeli a pes se vždy vrátil domů sytý, ale zároveň neodmítl ani tučnou kost.

Jednoho dne však Loni přestal chodit k sousedům na jiné pozemky a často navštěvoval jeden dům, kde se mu podařilo spřátelit s kočkou, která právě rodila koťata. Loni ji často navštěvovala a zajímala se, jak se jí daří a zda je vše v pořádku. Obvykle za ní Loni přišla s nějakou chutnou svačinkou.

Loniin pes přinesl březí kočce jídlo a pak se stal tatínkem jejích dětí. Kočka se nebála, když Loni ke koťatům přičichla a jemně se jich dotkla tlapkou. Naopak, když přišel, kočka věděla, že se nemusí bát, a nechávala koťata na chvíli u Loni. Loni se cítil za koťata zodpovědný - dával pozor, aby malým nikdo neublížil, a nechával je na pokoji, dokud se matka nevrátí.

Hlavní foto: foxsi.ru