Někteří světoví milionáři dokázali zbohatnout doslova od nuly, když se s vlastním úsilím pustili do plnění svých snů a chytili štěstí za pačesy. Jiní měli mnohem větší štěstí - narodili se v bohatých rodinách.

Ne všechny děti milionářů a miliardářů se stanou nejbohatšími dědici světa: jejich rodiče se předem rozhodli věnovat většinu svých peněz na charitu. Ostatní nejsou omezeni takovými podmínkami a budou si moci plně užívat peněz svých rodičů a blízkých.

Paris Hilton

foto: google

Americká filmová herečka, zpěvačka, skladatelka, modelka a návrhářka je pravnučkou Conrada Hiltona, zakladatele hotelového řetězce Hilton, jehož jmění se odhaduje na 2,3 miliardy dolarů. Zajímavé je, že po jeho smrti půjde 97 procent peněz na charitu a pouze tři připadnou jeho dědicům. Paříž obdrží přibližně 5 milionů. Tato částka pro ni možná není příliš vysoká, ale dokázala si vybudovat jméno, které jí otevírá mnoho dveří a přináší dostatečný příjem pro pohodlný život.

Ariana Rockefeller

foto: google

Pětatřicetiletá Ariana, dědička obrovského majetku, je první dcerou Davida Rockefellera mladšího a vnučkou staršího z nich, jednoho z nejbohatších mužů v dějinách moderního světa. Vyrůstala v poměrně přísném prostředí, které se ji snažilo chránit před přílišnou pozorností. Ariana je vystudovaná politoložka a designérka. Vytváří vlastní řadu tašek a oblečení a část výtěžku věnuje různým organizacím.

Frances Bean Cobain

foto: google

Americká umělkyně a modelka. Jediné dítě hudebníků Courtney Love a Kurta Cobaina, který zemřel v roce 1994. Po jeho smrti zdědila většinu jeho majetku a autorská práva na díla svého slavného otce. Dívka pečlivě utrácí zděděný majetek a kromě toho si vydělává na živobytí svou kreativitou.

Anderson Cooper

foto: google

Americký novinář, spisovatel a televizní moderátor se narodil do rodiny spisovatele Wyatta Emoryho Coopera a herečky a umělkyně Glorie Vanderbiltové. Příbuzní jeho matky byli na seznamu nejbohatších rodinných klanů ve Spojených státech. Anderson byl vnukem Cornelia Vanderbilta, který zemřel v roce 1877. Dědictví po matce činilo jeden a půl milionu dolarů. Sám Cooper vydělává dobře - asi 12 milionů dolarů ročně.

Dylan Lauren

foto: google

Nejmladší dcera amerického módního návrháře a podnikatele, rytíře Řádu čestné legie Ralpha Laurena, jednoho z nejbohatších mužů ve Spojených státech a na světě. Dyllan však nespoléhá pouze na dědictví, které slibuje být velmi solidní. V roce 2001 otevřela cukrárnu Dyllan's Candy Bar, která je považována za největší cukrárnu na světě.

Allegra Versace

foto: google

Italská podnikatelka. Hlavní akcionář společnosti Versace. Neteř Gianniho Versaceho. Když slavný strýc zemřel, bylo Allegře pouhých 11 let a v 18 letech získala polovinu jeho majetku. Versaceová vyrostla ve světě módy, a tak není divu, že po ukončení studia nastoupila do společnosti Gianniho Versaceho. Peníze, které zdědila, by jí však stačily na to, aby do konce života nic nedělala.

Ellie Hilfiger

foto: google

Dcera Tommyho Hilfigera, amerického módního návrháře a zakladatele značky Tommy Hilfiger, jednoho dne zdědí část otcova majetku, který zatím činí asi 450 milionů dolarů. Sama Ellie se již objevila v různých televizních seriálech a dokonce napsala knihu.

Marta Ortega

foto: google

Zatím nikdo přesně neví, jak bohatá dcera španělského podnikatele a miliardáře Amancia Ortegy je, ale není pochyb o tom, že nebude muset žít celý život v chudobě. Její otec je autorem ochranné známky Zara, jehož majetek dnes přesahuje 67 miliard dolarů.

Hlavní foto: google.com