Květiny v květináčích vyžadují neustálou péči: na jaře, na podzim a v zimě. Ale především v zimních mrazech, protože během tohoto období mohou onemocnět, chřadnout nebo dokonce zemřít. Proto je nutné je oplodnit bez problémů. Jednoduchý a levný nástroj, který lze zakoupit v jakékoli lékárně - ricinový olej vám pomůže.

Tento zázračný lék může oživit i ty nejvíce nemocné rostliny. Ricinový olej je také vynikajícím stimulantem kvetení. Po takovém krmení uvidíte skutečné zázraky, které se s květinami stanou. Na vlastní oči uvidíte, jak se rostliny opět zazelenají, vytvoří pupeny a jen počkáte, až rozkvetou nádhernými květinami. Všechny moje květiny mě pořád dělají šťastnými!

foto: jemchyjinka.ru

Takové hnojení stačí pokojovým rostlinám asi dva měsíce. Dozvěděl jsem se o tomto hnojivu ze staré encyklopedie. Nejznámější pěstitelé květin používají ricinový olej speciálně pro krmení rostlin v květináčích. Kromě toho se tato látka používá také k pěstování zeleniny. Avšak to teď necháme být. Ještě není letní sezóna.

Příprava hnojiva je velmi jednoduchá, stačí nejprve nechat odstát vodu. Nařeďte jednu lžičku ricinového oleje v jednom litru vody. Řešení můžete okamžitě použít. Několik hodin předem však postříkejte rostliny čistou vodou. Teprve poté je nastříkejte roztokem.

Hlavní foto: jemchyjinka.ru