Dnes se chci podělit o účinný způsob praní kuchyňských utěrek, možná ho už někdo zná a úspěšně používá a někdo jiný ho nezná a někomu by se tento způsob mohl hodit.

Koneckonců, problém kuchyňských utěrek je pro každou hospodyňku velmi důležitý. Každá kuchyně bez výjimky má špinavé utěrky a každý ví, že se špiní neuvěřitelnou rychlostí a je velmi obtížné udržet je trvale čisté. Jsem například velmi ráda, když jsou utěrky čisté, vypovídá to o kultuře hospodyně, a když mě chválí a ptají se, jak to zvládám, jsem naprosto spokojená. Nebudu se chlubit, sami chápete, o čem mluvím.....

V naší rodině se tento způsob používá již mnoho let, takže s praním kuchyňských utěrek nejsou žádné problémy, zachovávají si svou barvu. Tato metoda je velmi snadná a zcela levná, bez vaření a praní nějak nevysvětlitelně zmizí všechny skvrny a odolná špína a látky jsou čisté a bílé jako nové. Dokonce i zcela "poškozené" tkaniny jsou po několika takových ošetřeních nebělené.

Těžko říct, jak k tomu dochází, ale faktem je, že tato metoda funguje skvěle pro 5+ Pokud jste tuto metodu ještě nezkoušeli, doporučuji ji vyzkoušet.

K tomu potřebujete:

  • Nádoba na mytí - například kbelík
  • Prací prášek - 4 polévkové lžíce - asi půl šálku jakéhokoli pracího prostředku
  • Bělidlo (levný prášek) - 2-3 polévkové lžíce
  • Rostlinný olej - 2 polévkové lžíce
  • Voda (vroucí voda) - 5 l

Použití:

Pro tyto účely mám speciální smaltovaný kbelík s víkem. Vodu můžete vařit zvlášť, můžete ji vařit rovnou v kbelíku.

Jakmile voda začne vřít, přidám do ní rostlinný olej a dobře rozmíchám, pak přidám prášek a bělidlo (kupuji Boss), vše dobře promíchám a pak namočím utěrky, měly by být suché, není třeba je předem namáčet. Vypněte hořák, zavřete víko kbelíku a nechte ho zcela vychladnout.

To je celá práce, jen několik pohybů. Tuto proceduru provádím vždy večer a ráno už zbývá jen opláchnout utěrky, které září čistotou a bělostí. Pokud chcete, můžete je hodit do pračky, pokud nemáte čas nebo jste příliš líní si s nimi hrát.

Hlavní foto: google.com