Dnes vás chci upozornit na jednu z nejjednodušších a nejrychlejších možností přípravy líných knedlíků, kterou používám již několik let. Příprava těchto knedlíků netrvá dlouho a neušpiníte si ruce ani stůl. Výsledkem jsou velmi chutné, jemné a hlavně sýrové knedlíky.

Takové knedlíky osloví zejména všechny milovníky výrazné chuti tvarohu. Jsem si jistá, že jakmile jednou uvaříte líné knedlíky tímto způsobem, už je nebudete chtít dělat jinak. Vyzkoušejte ji a přesvědčte se sami!

Složení:

  • Tvaroh (suchý) - 500 g
  • Vejce - 1-2 kusy
  • Krupice (nebo mouka pro ty, kteří nemají rádi mouku) - 5-6 polévkových lžic
  • Sůl nebo cukr - podle chuti
  • Máslo - nepovinné a podle chuti

Způsob přípravy: protože těsto na knedlíky se připravuje poměrně rychle, nejprve postavím na sporák hrnec s vodou a zapálím oheň. Během této doby hnětu těsto, aniž bych ho hnětla rukama, jen všechny ingredience smíchám lžící ve vhodné nádobě. Do mísy s tvarohem dám vejce, sůl nebo cukr a krupici.

Když dělám knedlíky na sladko, přidávám podle chuti trochu vanilkového cukru nebo vanilky.

Vše důkladně promíchám.

Podotýkám, že na líné knedlíky byste měli použít pouze suchý tvaroh, pokud použijete mokrý tvaroh, knedlíky se "rozpadnou". Když je tvaroh mokrý, dobře ho vymačkám tak, že ho vložím do několika vrstev gázy. Kdo nemá rád krupici, může místo ní použít mouku.

Těsto nechám několik minut odležet, aby krupice trochu nabobtnala, a pak ho navrstvím a rozprostřu na velký plochý talíř vysoký asi 1,5-2 cm.

Pak lžící nebo vidličkou vkládám těsto po částech do vroucí osolené vody. Těsto se po ponoření do vroucí vody snadno odlepuje od lžíce.

Stačí pár minut a všechny knedlíky jsou na pánvi.

Knedlíky vařím nejdéle 1-1,5 minuty po uvaření. Hotové knedlíky vyndám, přidám máslo a podávám.

Hlavní fotografie: google.com