Zamilovala jsem si ji pro její naivitu. Když se chtěla sejít, nikdy to neřekla přímo, ale vždycky si něco vymyslela, třeba - podívej se na novou halenku, kabelku nebo nové fotky.

Už víte, cítíte, že je vaše a nikam se nechystá. Ale nechcete se s ní rozejít. Vždycky se k ní můžete vrátit. Ona vás přece miluje. Proto vás pochopí a odpustí vám.

Jste s ní vždy, když jste střízlivý. Protože ona má tu nejdůležitější vlastnost - věrnost muži, se kterým chodí. Nemůže se chovat jinak.

Věrnost, stejně jako přátelství, se nedá "koupit". Víš, že tvůj přítel je kretén. Přesto je to váš přítel. Vždycky tu pro vás bude v těžkých chvílích a vždycky vám pomůže. To je vše, na čem záleží. Ale když se vám daří a jste zase spolu, děláte věci. Takže vy a vaši kolegové využíváte i jiné dívky.

Samozřejmě si často stěžujete a mluvíte o tom, jak jste v práci zaneprázdnění a nemáte čas. Ona tomu věří - protože proč ne?

Pak jsem měl podvádění plné zuby a řekl jí, že se musíme rozejít. Bylo to pro ni těžké, ale řekla:

- Ale ona řekla: "Dobře, když to chceš.

- Nezlobíš se na mě?

- Ne, mám na tebe jen hezké vzpomínky.

Nikdy nepsala upřímné, zbytečné zprávy. Po několika měsících se ozvala jen jednou. Naivně, aby zjistila, jestli se nestala nějaká nehoda na silnici, kde jsem často jezdil..... Bylo to poprvé, co jsem o nehodě slyšel.

- Ne, všechno je v pořádku.

Pak byl hurikán, že padaly stromy. Z nějakého důvodu jsem jí chtěl zavolat.

- Ahoj. Čekala jsem, že zavoláš, jestli na mě po té bouři nespadl strom..... Ale rozhodl jsem se to udělat sám.

Dlouho se tomu smála. Pořád byla moje.

Pořád jsem byl v ráži. Ale i to dříve nebo později začne nudit. Tak jsem se rozhodl vrátit. Jednoho večera jsem jí zavolal.... Jak se ukázalo, ve špatnou dobu. Bylo to, jako by mi motorová pila projela hrudníkem.....

Už jste někdy byli s dívkou v posteli a ve stejnou dobu jí volal někdo jiný?..... A ona, ležící vedle vás, mu řekla, že dnes nemá čas, že je na narozeninové oslavě kamarádky, a proto je hudba tak hlasitá..... Pak si stěžovala, že už má dost těch dvoření vlezlých mužů z práce, z vysoké školy.....

Dokonalý příklad, že ?... Později se s ní miluješ.... Myslíš si o sobě, že jsi nejvíc cool. No a co, ať si zavolají.... Stejně bude jenom tvoje.

Právě tehdy jsem to byl já, kdo jí zavolal. Nemohla si pomoct, ale zvedla telefon a já uslyšel hudbu a ospalý, nespokojený mužský hlas.

- Ahoj...

- Můžeš už mluvit?

- Ne. Zavolám ti zpátky.

Poprvé po několika měsících nezavolala zpátky. Ani dnes večer, ani další den... Samozřejmě jsem všemu rozuměl. Nevolal jsem, nevyptával jsem se. Znal jsem ji. Neopustila by ho, natož aby ho podváděla.

Můžeš mít spoustu žen, ale navždy si budeš pamatovat jen jednu nebo dvě z nich. Ty, které ti byly věrné. Ale to si uvědomíte, až když vás opustí.

Vrátí se jen muži. Ženy jsou navždy pryč.

Hlavní foto: kakao.im