V soukromém životě fungují pouze dvě pravidla. Platí pro muže i ženy. Ti, kdo je neznají, jsou odsouzeni ztrácet čas s nesprávnými lidmi.

1. První pravidlo. Ve vztahu by to mělo být snadné.

Mělo by to být snadné od samého začátku. Od první minuty. Člověk, se kterým se okamžitě cítíte jako se starým známým, vám vyhovuje víc než ten, kterého musíte svádět roky. Muž, s nímž jste po patnácti minutách ochotná odejít do ústraní v obchodním centru, je lepší než muž, kterému sedm let píšete dopisy bez odpovědi. Žena, která o vás okamžitě projeví zájem, je lepší než nepřístupná kráska, kterou musíte nejdřív odvézt na Bahamy. Co je snadné, je dobré. Složité je špatné.

To je axiom. Nemusíte to dokazovat. Obecně ve vztahu nemusíte nic dokazovat.

Nemusíte se s nikým mazlit, nikomu se přizpůsobovat. Udělejte to alespoň jednou a budete to dělat každý den a jediné, co uvidíte na oplátku, bude nespokojený obličej. Pokud to nefunguje, znamená to, že ten člověk pro vás není ten pravý. Komplikované vztahy jsou dobré jen pro ty, kteří se nudí a mají spoustu volného času. Všem ostatním to jen překáží.

Neměli byste všechno dělat sami. Vztah, ve kterém děláte vše, co se vám řekne, je ponižující. Dříve nebo později vám dojde trpělivost. Nenechte se vtáhnout do komplikovaného vztahu.

2. Pravidlo číslo dvě, ale neméně důležité. Vztah by vám měl přinášet radost.

Ani toto tvrzení nepotřebuje žádný důkaz. Jakmile vztah přestane být příjemný a stane se nepříjemným, ukončete ho.

Nezvykejte si na hádky, slzy a házení talířů. Ukončete dlouhé rozhovory, vzájemné osočování. To není normální! To je cesta do pekel! Jakmile se ze vztahu vytratí radost, ztrácí smysl.

Mnozí lidé však svou zášť skrývají celé roky! To přece nemusíte dělat! Jakmile si uvědomíte, že vaše slova berou radost - zavřete ústa. Začne hádka - odejděte. Člověk chce jen obviňovat a napomínat - nedovolte, aby ve vás zaséval vinu. Utečte pryč! Vztahy jsou pro radost. Všechny ostatní vztahy "kvůli dětem", "protože tak žijí všichni ostatní", "ze zvyku", "protože bez ní je to ještě horší" můžete hodit do koše.

Hlavní foto: all4soul.com