Znalost znamení zvěrokruhu usnadňuje identifikaci silných a slabých stránek člověka. Samozřejmě hodně záleží na rodině a prostředí, ve kterém člověk vyrůstal, ale některé charakteristiky znamení zvěrokruhu jsou nám vlastní od narození. Například - síla vůle a pohon.

7. místo - Váhy

Cílevědomost je jednou z hlavních charakteristik tohoto znamení zvěrokruhu. Váhy jsou ve svých touhách neúnavné, ale přesně do té doby, než za nimi přestanou jít. Jakmile se tak stane, okamžitě všechno přehazují napůl a začnou se zajímat o něco jiného. Problém je v tom, že Váhy často přijímají několik úkolů najednou, což je rychle vyčerpává a zbavuje motivace. Astrologové tomuto znamení doporučují, aby si vše bralo méně osobně, více odpočívalo a soustředilo se na jednu věc, která však opravdu stojí za jeho pozornost.

6. místo - Vodnář

Vodnář poněkud připomíná Berana. Stejně tak se plnou parou řítí ke svému cíli. Toto znamení zvěrokruhu v životě nejraději překonává překážky a s potěšením si je sám vymýšlí, pokud nejsou skutečné. Nejdůležitější je, že Vodnář je úspěšný ve společnosti, protože toto znamení zvěrokruhu dává přednost překonávání řady překážek až do cíle s někým. Vodnářova železná vůle se projevuje vytrvalostí, inteligencí a schopností vést.

5. místo - Střelec

Střelec je někdo jako Robin Hood, který bral peníze bohatým a rozdával kořist chudým. Klasický představitel tohoto znamení zvěrokruhu je cílevědomý, odhodlaný a aktivní. Je také optimistický a tato vlastnost má velkou cenu. Střelec je zkrátka dobrý ve všem, jen neumí dokončit, co začal. Z tohoto důvodu se nedostal mezi tři nejlepší.

4. místo - Štír

Duchovní život Štírů je skrytý před zraky zvědavců. Vše, co ostatní vidí, je jen špičkou ledovce a přes veškerou excentričnost a vznětlivý temperament - hlavní charakteristiky tohoto znamení zvěrokruhu - nejsou Štíři tak jednoduchí, jak se zdá. Zástupci tohoto znamení jsou silné povahy, které jsou vášnivé jako Berani, nepolevují jako Kozorozi a nenechají si lichotit jako Lvi. Díky své vnitřní síle, záviděníhodné produktivitě a odolnosti vůči stresu mají náskok před zbytkem světa.

3. místo - Lev

Síla Lva nespočívá v opatrnosti jako u Kozoroha ani v touze být vždy první jako u Berana, ale ve schopnosti zapůsobit. Mezi klasickými Lvy je tolik lidí, kteří raději vypadají, než aby byli, ale kupodivu jim to jen prospívá. Toto znamení zvěrokruhu se umí předvést a ukázat, že má železnou vůli, vůdčí schopnosti a obecně má vše pod kontrolou. A lidé kolem nich tomu věří. Je to zvláštní, ale funguje to.

2. místo - Beran

Beran je prakticky Kozoroh, až na to, že toto znamení zvěrokruhu je příliš emocionální a vášnivé. Právě kvůli svému temperamentu a lásce k riziku ustoupil na piedestalu opatrnému Kozorohovi. Klasické pravidlo Berana zní: "Rychleji. Vyšší. Tvrdší", takže jeho život se tak trochu podobá socialistické soutěži. Pokud se Beran naučí vést racionálněji, pak jeho síla vůle nakonec začne přinášet dlouho očekávané "ovoce".

1. místo - Kozoroh

Hlavními charakteristikami tohoto znamení zvěrokruhu jsou trpělivost a racionalita. Ať se děje cokoli, Kozoroh nikdy neztratí schopnost správně vyhodnotit situaci a vyvodit správné závěry. Toto znamení nespoléhá na štěstí a je přesvědčeno, že má vše ve svých rukou. Kozoroh zná své silné a slabé stránky, takže nikdy nejedná nahodile, ale vždy si je jistý svým jednáním. Zástupci tohoto znamení mají neústupnou vůli a právě jim patří první místo a zlatá, nebo spíše "železná" medaile.

Hlavní foto: volkovysk.by