První místo

Panna se umístila na prvním místě v žebříčku nejchamtivějších znamení zvěrokruhu. Díky své vrozené praktičnosti je velmi šetrná a každý výdaj si dobře promyslí. Extravagance ostatních vyvolává u Panny skromný úsměv plný nepochopení. Bez ohledu na životní okolnosti Pannu ani v nejmenším netrápí potřeba utrácet co nejméně. Mezi představiteli tohoto znamení je velmi malé procento dlužníků. Prakticky nedělají spontánní nákupy pro sebe a ještě méně pro ostatní. Každý nákup musí být zdůvodněn. To vůbec neznamená, že se na Pannu nelze spolehnout a že myslí jen na svůj vlastní prospěch. Naopak Panna je velmi zodpovědná a spolehlivá osoba, když je to potřeba. Nebude však plýtvat svými zdroji bez zjevného důvodu. To se týká nejen peněz, ale také morální duchovní síly Panny.

Druhé místo

Druhé místo v žebříčku nejchamtivějšího zvěrokruhu obsadil královský Lev. Lev je na rozdíl od Panny chamtivý a šetrný pouze vůči ostatním. Lev miluje sám sebe s mateřsky nesobeckou péčí. Chamtivost Lva není díky jeho charismatu a okouzlujícím světským způsobům vůbec nápadná. Teprve když se setkáte s přímou žádostí, zjistíte, že Lev je rozhodně lakomý a nemůžete s ním v žádném případě počítat. Leova chamtivost se podobá bezprostřední bezmocné chamtivosti dítěte, takže i když si uvědomuje, jak kategoricky sobecký Lev je, lidé kolem něj nespěchají, aby ho ztratili z dohledu. Síla jeho šarmu je jistě zajímavá, díky čemuž mu leccos odpustíte. Je třeba poznamenat, že Lev je umělecká intelektuální osobnost a je si dobře vědom míry svého vlivu a toho, kde vliv začíná a končí.

Třetí místo

Blíženci jsou na třetím místě v žebříčku nejskromnějších znamení zvěrokruhu. Blíženci milují vše nové: nové lidi, nová místa, nové příležitosti, vzrušení a nové pohodlí. Jsou chtiví všeho a je nepravděpodobné, že by jim to bylo možné vyčítat, nebýt jednoho ale. Blíženci vůbec nerada pracují. Herectví - ano, ale ne pracovní. Až na výjimky je to znamení milovníků snadného života a dokonce i snadných peněz. Blíženci jsou společenští a snadno navážou živý dialog i s kamenem. Mnoho kamarádů Blíženců z různých míst, různého věku a z různých sociálních skupin je vždy připraveno si promluvit a pomoci, když je to potřeba. Ale vzhledem k tomu, že přátel je mnoho a Blíženci jsou sama, nemohou vždy reagovat stejně. A ne vždy se o to snaží.

Čtvrté místo

Na čtvrtém místě v žebříčku nejskromnějších znamení zvěrokruhu - Kozoroh. Kozoroh je velmi materialistický a praktický člověk, ale na rozdíl například od Panny mu není cizí plýtvání, ale jen tehdy, když jeho efekt pomáhá zdůraznit Kozorohovu důležitost a úspěchy. Na významném společenském postavení Kozorohům hodně záleží, ale předvádění se pro ně samozřejmě nikdy nebude cennější než peníze. Peníze jsou na prvním místě a pak následuje vše ostatní. Kozoroh je střízlivě sobecký a je prostě nemožné z něj dostat ani korunu. To není chorobná chamtivost, ale praktický a zkušený pohled na svět smrtelníků. Kozoroh je ochotný se dělit a není chamtivý, ale ne vždy a ne bezdůvodně. Jeho myšlení a přístup k životu je matematicky přesný a jasně sleduje vztahy příčin a následků, navíc v obou směrech.

Hlavní foto: google.com