Kdybych věděl, že spadnu, sedl bych si... Každý z nás si to s rozčilením myslí pokaždé, když udělá hloupou chybu.

Někdy se zdánlivě bezvýznamná maličkost ukáže být osudnou a celou věc zničí hned v zárodku. A štěstí, které bylo co by kamenem dohodil, pomine a zůstane po něm pocit hořkého zklamání a hněvu.

Chtělo by to naučit se předem rozpoznat, která cesta vede k úspěchu a která k nevyhnutelnému neúspěchu. Někteří lidé to opravdu dělají.

Mají zvířecí instinkt na potíže a i ta nejprohnanější liška by jim mohla závidět hbitost, s jakou se vyhýbají pastem.

Astrologové věří, že zástupci pěti znamení zvěrokruhu mají silnou intuici nebo, jednodušeji řečeno, "chytrost". Zdá se, že jsou přesvědčeni o tom, že mají problémy, a není pro ně těžké rozpoznat skrytou lest v té nejlákavější nabídce.

Takoví lidé se nestanou obětí podvodníků, a pokud chtějí, mohou si z kohokoli udělat blázna.

Raci jsou z nějakého důvodu považováni za nejopatrnější zástupce zvěrokruhu. Jsou opravdu velmi pečliví a dbají na detaily.

Není možné, aby se rak pustil do pochybného podnikání. Zástupci tohoto znamení jednají s jistotou a vše pečlivě kontrolují více než jednou. Před neuváženým jednáním je však nezachrání jen pozornost a přesné výpočty.

Hlavním faktorem úspěchu Raků je jejich neuvěřitelná intuice. I když je navenek vše v pořádku a kontrola neodhalí nic podezřelého, šestý smysl vytrvale našeptává představitelům znamení: "To bys neměl dělat", určitě ho poslechnou a vyhnou se tak dalším problémům.

Ryby jsou dalším představitelem vodního živlu, který se může pochlubit výjimečnou intuicí. Zástupci tohoto tajemného znamení občas dostávají vedení z vesmíru, aniž by sami rozuměli tomu, jak to funguje.

Často se stává, že ryby s jistotou vědí, že něco by se kategoricky dělat nemělo, a nedokážou vysvětlit, proč. Proto ti, kteří se s jedinečnými schopnostmi Ryb dosud nesetkali, jim mohou jednoduše nevěřit a neposlouchat jejich podivné rady, které odporují zákonům logiky.

Tito nevěřící se však budou muset brzy omluvit zástupcům znamení a ujistit se o správnosti svých záhadných předpovědí.

Blíženci jsou od přírody obdařena živočišným instinktem pro obtíže. Ne nadarmo se jim říká, že se na ně štěstěna vždy usměje.

Zdroj jejich neuvěřitelného štěstí je však mnohem hlubší než pouhá šťastná náhoda. Zástupci tohoto znamení aktivně komunikují s ostatními a v procesu komunikace zachycují určité podněty, které jim na podvědomé úrovni napovídají.

Blíženci mají pružnou mysl a schopnost okamžitě zpracovávat informace, a proto dochází k určitým závěrům, aniž by si uvědomovali, co se skutečně stalo.

To jim však umožňuje vyhnout se neuváženým činům, které se stávají klíčem k úspěchu představitelů tohoto znamení a dávají vzniknout tradiční moudrosti o jejich fantastickém štěstí.

Kozorozi vždy pečlivě propočítávají každý svůj krok a snaží se chránit před chybami. To však není jediná věc, která jim umožňuje obejít všechny záludné pasti tak snadno a náhodně, jako by vůbec neexistovaly.

Zástupci tohoto znamení lidem dokonale rozumí. Nemusí ani prozradit, že snadno uhodli, jaké plány mají mazaní, a držet je v napětí až do konce a užívat si soutěž mozků, kde z definice nemají rovnocenné soupeře.

Kozorozi se z obtížné situace dostanou se ctí a spěchají vpřed, jako by se nic nestalo. Koneckonců vědí jistě, že se v budoucnu mohou potížím obratně vyhnout.

Vodnáři jsou dalšími zástupci zvěrokruhu, kteří vždy s jistotou vědí, kdy je dobré udělat rozhodný krok a kdy je lepší zůstat stranou.

Vodnářova neuvěřitelná bystrost vzbuzuje obdiv a závist ostatních. Jen málokdo s nimi může soupeřit, pokud jde o jejich schopnost vycítit lež na kilometr daleko a snadno odhalit lháře.

Hlavní foto: google.com