Pro někoho je láska prázdným slovem, ale pro jiné je smyslem života. Jsou však i lidé, kteří bez tohoto pocitu nemohou žít, kteří nám doslova mizí před očima.

Astrologie nám umožňuje pochopit, kteří zástupci zvěrokruhu si cení především romantických vztahů.

Pro Střelce je nalezení spřízněné duše opravdu důležitým životním úkolem. Bez věrného partnera se zástupci tohoto znamení cítí jako bez rukou. Potřebují podporu, průvodce, věrného společníka pro realizaci. Proto se Střelec může zdát velmi milující. Jde o to, že si velmi pečlivě vybírá tuto jedinou spřízněnou duši, takže se nechce vázat vážným vztahem s někým jiným. Když však Střelec najde dokonalou osobu, vrhne všechny své síly na to, aby si ji získal.

Váhy lze nazvat "tajným romantikem". Někdy ani sami nevědí, jak jsou křehcí a romantičtí. Zástupci tohoto znamení mají silný charakter, charisma, analytický způsob myšlení. Milují nejrůznější výzvy a někdy jim je osud sám nadělí. Váhy milují dobývání a dobývání, takže jakmile uvidí zajímavou osobu, okamžitě ji začnou cíleně svádět. Potíž je v tom, že sotva dosáhnou toho, co chtějí, Váhy okamžitě ztratí chuť na lásku, a tak se přesunou k jiné oběti. Samozřejmě se nejedná o jednotný model chování zástupců tohoto znamení a mnozí z nich budují se svým partnerem pevné a trvalé vztahy.

Blíženci se častěji zamilují než najdou nového koníčka. Ale zároveň mohou stejně snadno a jednoduše přestat milovat svého partnera. Stačí maličkost, banalita, aby člověk s patronátem Blížence přestal ve své spřízněné duši vidět lásku svého života. Někdy jsou Blíženci tak zoufalí z nových dobrodružství, že si vedle toho začnou románek. Jejich rozporuplná povaha, všestrannost, inteligence a charisma si vás podmaní od prvních minut seznámení, takže najít nového partnera pro Blížence není nikdy těžké. Je mnohem těžší vydržet období problémů, které se dříve či později objeví ve všech vážných vztazích. Blíženci nemají ráda všechny druhy obtíží a překážek.

Pro impulzivní a temperamentní Štíry jde láska vždy ruku v ruce s vášní. Jedná se o poměrně kontroverzní znamení zvěrokruhu, které miluje samotu a rozjímání, ale zároveň chce mít přístup k energii jiné osoby, která by vyhovovala jeho potřebám. Vyvolený Štíra by měl být stejně vášnivý člověk, zamilovaný do života. Štír je velmi milující, miluje, když se mu někdo věnuje a obdivuje jeho um. Zároveň je však Štír v projevech náklonnosti poněkud skoupý. Jen inteligentní, vášnivý člověk bude schopen získat ho, ale zároveň plný Štíra protiklady. Měl by být méně impulzivní, podporující osobou a věrným posluchačem.

Lev se zamiluje v rychlosti světla. Někdy jeho vášeň trvá rok nebo dva, jindy pár dní. Někdy se představitel tohoto ohnivého znamení s objektem své lásky vlastně ani nesetká, ale miluje na dálku. Někdy se zamiluje až po nějaké době po upřímné komunikaci. Lva je docela snadné okouzlit, je docela roztomilý, ale problém je, že zaměřit pozornost na svou osobu je docela výzva! Lev je rád středem pozornosti, rád se ocitá v obdivných pohledech, miluje obdiv ke svému umu a vynalézavosti. Ačkoli se má Lvova druhá polovička vyrovnat, neměla by být lepší nebo charismatičtější než on, protože Lev málokdy snáší konkurenci.

Ostatní znamení zvěrokruhu mají k lásce odlišný postoj, někdo je oddaný, ale nepomáhá, někdo pomáhá, ale není oddaný, to znamená, že se příteli zcela neoddá.

Hlavní foto: google.com