Existují znamení zvěrokruhu, která nemají ráda všechny formy společenského života. Jsou jako vlci samotáři.

Ne všechna znamení zvěrokruhu jsou totiž tak vázaná na společnost jako běžní lidé. Jsou i tací, které společenský život zatěžuje a omezuje. Někteří raději žijí sami," říká český astrolog Peter Lanz.

Podle něj je „hlavním poustevníkem“ Beran. Zástupci tohoto znamení nesnášejí lži a lichotky, vidí jejich projevy ve společnosti, a proto se jim často ze všech sil vyhýbají. Pokud náhodou čelíte nepřijatelnému, jakémukoli projevu agrese, rozhodnou se zaútočit a bránit se za každou cenu. Takový "vlčí" životní styl Beranům často nedovoluje být duší společnosti. Astrologové se domnívají, že pokud tato znamení zvěrokruhu založí rodinu, často se ji také snaží chránit před lidmi.

Panny také rády žijí podle zásady naprosté nezávislosti. Stává se, že svou povahu skrývají za obrazem tichého a plachého člověka, který se nemůže neintegrovat. Ještě silnější je však podle Petera Lanze přínos vnitřní intuice a schopnosti porozumět lidem zevnitř. Tento instinkt také brání lidem, aby se přiblížili k ostatním.

„Když se s někým setkají poprvé, už vidí všechny jeho hříchy a zpochybňují každé slovo,“ je přesvědčen astrolog.

Představitelé Vodnáře také rádi žijí v ústraní, dodal Peter Lanz.

„Jsou nesmírně svobodomyslní a dobrodružní. Jsou zvyklí chránit a skrývat své pocity. V rodinném životě se Vodnáři snaží na člověka nenavazovat, aby ho mohli v případě potřeby snadno opustit. Z tohoto důvodu je Vodnář často považován za bezcitnou bytost. Přesto jsou velmi společenští a mohou být duší firmy, ale jejich osobní život je vždy jejich záležitostí,“ řekl.

Hlavní foto: volkovysk.by